Η ορχήστρα Smyrna αποχαιρετά το καλοκαίρι στον πολυχώρο πολιτισμού “Χυτήριο”!

«Θα τραγουδήσω αγαληνά»

στον πολυχώρο πολιτισμού «Χυτήριο»

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου , ώρα 22:00

 

Η ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής«Smyrna», με νέα δισκογραφική δουAfisa Smyrna Chytirio 17sep resizedλειά στις αποσκευές της, κλείνει τον κύκλο των καλοκαιρινών εμφανίσεών της στον πολυχώρο πολιτισμού «Χυτήριο», την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου.

Ξεχωριστές ερμηνείες γεμάτες κέφι, ζεστασιά και φρεσκάδα από τις5 νεαρές κοπέλες – μουσικούς της «Smyrna»: την Κάλια Καμπούρη (κανονάκι, τραγούδι),την Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι), την Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο,κρουστά,τραγούδι), την Ειρήνη Συσκάκη (βιολί,τραγούδι)και τη Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν, τραγούδι).

Με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία,την Ήπειρο, το Αιγαίο αλλά και Σμυρνιών συνθετών, θα μας παρασύρουν όπως κάθε φορά, να γλεντήσουμε σα μια μεγάλη παρέα και να τραγουδήσουμε, από τον «Αρτεμώνα» της Σίφνου, ως την «Τρυγώνα» και το «Μη με κοιτάς στα μάτια» της Ηπείρου, απ’ τα πολυφωνικά της Θράκης ως τον «Κόνιαλη» της Καππαδοκίας και τη «Ρουμπαλιά γαρουφαλλιά» από τη Μ.Ασία.

Η νέα γενιά, λοιπόν, συναντά την παραδοσιακή μουσική και όλο αυτό εξελίσσεται σε καθαρά γυναικεία υπόθεση!!

 

Λίγα λόγια για την ορχήστρα «Smyrna»

 Η ορχήστρα «Smyrna» συστάθηκε το 2010.

Έχοντας αφιερώσει χρόνο στην έρευνα, η ομάδα ταξιδεύει, στην ελληνική μουσική κάνοντας στάσεις σε διάφορες περιοχές αναδεικνύοντας ποικίλα ηχοχρώματα, σε δημιουργίες της προφορικής παράδοσης, και έργα Σμυρνιών συνθετών.

Με τη νεανική τους διάθεση φέρνουν την μουσική αυτή στο προσκήνιο, δίνοντάς της το χώρο που της αρμόζει στα μουσικά δρώμενα, ενώ παράλληλα προσεγγίζουν το υλικό που επιλέγουν να παρουσιάσουν με σεβασμό στις πρωτότυπες εκτελέσεις.

Προσπαθούν μ΄αυτό τον τρόπο ν’ ανακαλύψουν τους συνδετικούς κρίκους που δίνουν συνάφεια και συνέχεια γοητευμένες από την έκλυση ενέργειας που ξεχύνεται μέσα από αυτή τη μουσική.

To Μάιο του 2012 σε δική τους παραγωγή ,κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ το οποίο είναι διαθέσιμο στο youtube.

Τον Ιούλιο του 2014 κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Θα τραγουδήσω αγαληνά» από την εταιρεία Final Touch σε διανομή της Cobalt και είναι διαθέσιμη σε όλα τα δισκοπωλεία. Συμμετέχει η Σοφία Μάνου.

Είσοδος : 5

Ώρα έναρξης : 22.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Πολυχώρος Πολιτισμού Theatre & ArtCafé «Χυτήριο»

Ιερά Οδός 44, 118 54 Γκάζι (Μετρό: στάση Κεραμεικός)

Τηλ. 210 3412313

http://www.chytirio.gr/

 

teaser cd https://www.youtube.com/watch?v=RINwoEI54_09

 

©Smyrna orchestra