Απλά υπέροχη η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Καραγκιόζη στο φεγγάρι,δια χειρός Ηλία Καρελλά!!!

Απλά υπέροχη η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Καραγκιόζη στο φεγγάρι,δια χειρός Ηλία Καρελλά!!!

Σταθεροί στο ετήσιο ραντεβού μας με τις περιπέτειες του Καραγκιόζη βρεθήκαμε στο Μέγαρο Μουσικής και απολαύσαμε την ξεχωριστή αυτή παράσταση που μας έβαλε για τα καλά στο εορταστικό κλίμα.

Η έναρξη γίνεται με χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την γυναικεία ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής smyrna. Έξι γυναίκες με υπέροχες φωνές παίζουν και τραγουδούν τα περισσότερα από τα τραγούδια της παράστασης και πραγματικά μας ταξιδεύουν …

Στη συνέχεια ο Καραγκιόζης μας γνωρίζει τα όργανα της ορχήστρας τραγουδώντας πολύ εύστοχα το κοκοράκι το οποίο όμως αντί για ζωάκια αγοράζει τα όργανα (λαούτο, κανονάκι,βιολί,ακορντεόν,κιθάρα και βιολοντσέλο). Ο Καραγκιόζης λοιπόν στην προσπάθεια του να κερδίσει χρήματα και να χορτάσει την πείνα του αναλαμβάνει τον ρόλο του αστροναύτη και με το απίθανο πλήρωμά του (Νιόνιος, Σταύρακας, Μορφονιός, Μπαρμπα Γιώργος, ένα από το παιδιά του και τον σκύλο Αζόρ) ξεκινούν για το φεγγάρι.

Στόχος της παρέας είναι να βρούν το φεγγάρι ακολουθώντας τις οδηγίες του μισότρελου επιστήμονα Ζαν- Ζαν (Θάνος Κοσμίδης των Burger Project) και να το διακοσμήσουν κατάλληλα προκειμένου ο μεγάλος Βεζίρης και η οικογένεια του να κάνει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του εκεί.

Τα πράγματα όμως δεν είναι και πολύ εύκολα καθώς η Σελήνη τους ενημερώνει ότι ο εξωγήινος ορχήστρα (Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος) ένας κακός και εγωιστής εξωγήινος είναι εκεί για να τους κάνει τη ζωή δύσκολη και δεν έχει καμία πρόθεση να τους επιτρέψει να κάνουν το γλέντι τους……
Καθώς η μια δοκιμασία διαδέχεται την άλλη ο πονηρός ήρωας μας, καταφέρνει να πάρει με το μέρος του τον εξωγήινο και τον καλεί και στην γη!!

Υπέροχη μουσική, καταπληκτικές φωνές και απίστευτο χιούμορ σε μια εξαιρετική παράσταση από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο Ηλίας Καρελλάς…..
Όπως πάντα στο τέλος της παράστασης ο Κος Καρελλάς βγήκε να μας συστήσει τους συμπρωταγωνιστές του , να μας καλέσει στα παρασκήνια για φωτογραφίες και να μας ευχηθεί για τις γιορτές..

Κλείνοντας τραγουδήσαμε όλοι μαζί :
Να αγαπάς είναι το παν, πετάς σαν άλλος Πήτερ Παν!!!!!

Διαβάστε το άρθρο εδώ

©Smyrna orchestra