Με μεγάλη επιτυχία η 1η μουσικοχορευτική παράσταση στο Κοκκάρι

Μια υπέροχη μουσικοχορευτική παράσταση παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο βράδυ (16/06) στο Κοκκάρι. Η 1η μουσικοχορευτική παράσταση που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοκκαρίου «Η Πηγή της Μάννας», μας έδωσε την ευκαιρία να καταλάβουμε ότι όταν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του τόπου, θέλουν και μπορούν να συνεργαστούν, τότε το αποτέλεσμα είναι σίγουρα κάτι από παραπάνω εξαιρετικό.

00Pigi01

«H Πηγή της Μάννας», «Ο Καπετάν Λαχανάς» και «Ιωνικός Καρλοβάσου» με τα χορευτικά τους τμήματα ξεδίπλωσαν τις χορευτικές τους αρετές και «ανάγκασαν» το κοινό να τους χειροκροτήσει πολλές φορές αυθόρμητα. Άλλωστε το εκπληκτικό που είδαμε (και ίσως ήταν η πρώτη φορά), ότι οι χορευτές/τριες των Συλλόγων, χόρευαν πολλές φορές ανακατεμένοι και όχι ως Σύλλογος, κάτι που σχολιάστηκε θετικά.

Η καλοκαιρινή βραδιά (που ευτυχώς δεν έβρεξε όπως σε άλλα μέρη), ο υπέροχος φωτισμός, ο χώρος, τα όμορφα ρούχα γυναικών και ανδρών, τα εκπληκτικά ακούσματα από το γυναικείο συγκρότημα «ΣΜΥΡΝΑ», έδεσαν όλα μαζί και η 1η μουσικοχορευτική παράσταση στο Κοκκάρι, πέρασε στην ιστορία με όμορφες αναμνήσεις.

00Pigi02

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι το γυναικείο συγκρότημα «ΣΜΥΡΝΑ» που αποτελείται από έξι γυναίκες, Μαίη Αγγελάκη (λαούτο, τραγούδι), Σταυρούλα Βλασοπούλου (τσέλο), Κάλια Καμπούρη (κανονάκι, τραγούδι), Ειρήνη Νικολακοπούλου (βιολί, τραγούδι), Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, κρουστά, τραγούδι) και Έλσα Στουρνάρα (ακορντεόν, τραγούδι), από την αρχή μέχρι το τέλος της παράστασης, ερμήνευσαν όλα τα τραγούδια που χόρεψαν οι χορευτικές ομάδες των πολιτιστικών συλλόγων. Τραγούδια και χοροί από την Καππαδοκία, Μικρά Ασία, Θράκη, Μακεδονία, Καλαματιανά, Ήπειρο, Θεσσαλία, Πόντο, Νησιά και τραγούδια Σμυρνέϊκα από Σμυρναίους συνθέτες ήταν αυτά που παρουσίασαν τα χορευτικά τμήματα.

00Pigi04

Στην εκδήλωσε, παρευρέθη ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κα Άννη Ανδρεάδου, εκπρόσωποι της 79 ΑΔΤΕ, ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου π. Γιώργος Αρχοντούλης που έκανε και το καλωσόρισμα, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κοκκαρίου κ. Δημήτρης Γαλανής και αρκετός κόσμος. Ανάμεσά τους και αρκετοί τουρίστες που προσπαθούσαν και αυτοί να μάθουν τα βήματα των χορών με δυσκολία, αλλά κάποιοι εξ’ αυτών τα κατάφεραν.

00Pigi03

Στο τέλος της εκδήλωσης και για την ανάμνησή της, απονεμήθηκαν πλακέτες και αναμνηστικά.

Πηγή SAMOS TODAY

©Smyrna orchestra