ΤΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΛΕΕΙ Τ’ΑΗΔΟΝΙ

RELEASED: 15 Φεβρουαρίου, 2017
ARTIST: SMYRNA
LABEL: COSMOSARTE
PRODUCER: SMYRNA

Δεύτερη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τι καλά το λέει τ’αηδόνι» για την ορχήστρα SMYRNA που κυκλοφορεί από την CosmosArte.

Η γυναικεία ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής SMYRNΑ επτά χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή της στην ελληνική μουσική σκηνή με το (εξαντλημένο πλέον) cd ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΩ ΑΓΑΛΗΝΑ, έρχεται να προσθέσει μία συλλογή από τα πιο αγαπημένα αλλά και δισκογραφικά δυσεύρετα τραγούδια απ’ όλο τον ελλαδικό χώρο.

Μοναδικής ευαισθησίας τραγούδια όπως το ομώνυμο ΤΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΛΕΕΙ Τ’ ΑΗΔΟΝΙ και η ΜΗΛΙΤΣΑ από τη Θράκη, το ΚΟΙΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ από τη Δράμα και τα μικρασιάτικα ΧΟΡΕΥΕΙΣ ΧΑΪΔΕΜΕΝΗ ΜΟΥ και ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ανταμώνουν μεταξύ άλλων αρμονικά με τη μακεδονίτικη ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ , το ΤΡΑΒΑ ΣΠΑΓΓΟ του Δ.Σέμση αλλά και τα πασίγνωστα νησιώτικα χορευτικά του Γιώργου Κονιτόπουλου ΒΕΓΓΕΡΑ και ΘΑ ΠΑΡΩ ΒΟΛΤΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ, σε μια πραγματική γιορτή της σημερινής και ολοζώντανης ελληνικής παράδοσης.

Οργανικοί σκοποί (ΡΑΪΚΟΣ Μακεδονίας-ΣΕΛΦΩ Ηπείρου-ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Κυκλάδων) συμπληρώνουν το cd μαζί με το ομώνυμο ορχηστρικό κομμάτι SMYRNA σε μουσική της Πένυς Παπακωνσταντίνου και Ελευθερίας Κουρλιά.

Ξεχωριστή θέση στο cd έχει η σπουδαία τραγουδοποιός ΒΑΣΩ ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗ  που συναντιέται  εδώ με την ορχήστρα SMYRNA και την ΕΡΩΦΙΛΗ και καλωσορίζουν την –πανταχού παρούσα Άνοιξη- μ’ ένα ελπιδοφόρο και απόλυτα σημερινό τραγούδι-μήνυμα σε στίχους του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΥ.

Η ΒΑΣΩ ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗ για μια ακόμη φορά έρχεται ν’ απαντήσει στις προκλήσεις των καιρών, εμπιστεύεται ένα από τα καινούργια της τραγούδια στην πολλά υποσχόμενη και δραστήρια ορχήστρα SMYRNA, στην σπουδαία και ώριμη φωνή της ΕΡΩΦΙΛΗΣ και σηματοδοτούν εδώ μία ιδιότυπη γυναικεία συμμαχία γεμάτη γνώση, ωριμότητα και πολύ αγάπη για την τέχνη και τη ζωή.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ορχήστρα SMYRNA :

Μερόπη Βλαχογιάννη (ακορντεόν)

Κάλη Καμπούρη (κανονάκι)

Δήμητρα Καχριμανίδη (λαούτο)

Ειρήνη Νικολακοπούλου (βιολί)

Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικολαούτο,νταούλι,κιθάρα,φλογέρα,ζήλιες,κουτάλια, καστανιέτες)

Σταυρούλα Σπανού (σαντούρι)

 

Συμμετέχουν επίσης  οι μουσικοί:

Γιάννης Ευαγγέλου – κιθάρα

Σοφία Κακουλίδου – κρουστά , νταούλι

Ιουλία Καραπατάκη – κιθάρα και φωνητικά στο «Συνάντησα την άνοιξη»

Δημήτρης Μπρέντας – γκάιντα , κλαρίνο

 

Επιμέλεια παραγωγής: Πένυ Παπακωνσταντίνου

Ηχοληψία, μίξεις, mastering : Γιάννης Φώτης

Φωτογράφιση: Γιάννης Τσόλκας

Γραφιστικά:  Χρυσαυγή Δασκάλα

©Smyrna orchestra